Teste si Sinteze pentru Testarea Nationala - Istoria Romaniei - clasa a VIII-a
  • Teste si Sinteze pentru Testarea Nationala - Istoria Romaniei - clasa a VIII-a

Teste si Sinteze pentru Testarea Nationala - Istoria Romaniei - clasa a VIII-a

In stoc

PENTRU COMENZI DE MINIM 5 CARTI SE ACORDA DISCOUNTURI SEMNIFICATIVE, DIRECT PE FACTURA. CONTACTATI EDITURA
6.50  RON
Historia Magistra Vitae - milenarul dicton latin se dovedeşte astăzi mai actual ca oricand, efortul, unanim declarat, de reintegrare a Romaniei in Europa presupunand nu numai reconsiderarea sistemului de valori inversate complet in perioada de după al doilea război mondial, ci şi schimbarea fundamentală a modului de gandire şi de acţiune, a orizontului de cunoaştere, a sistemului educaţional in ansamblul său.
In acest context, nevoia de cunoaştere ii conferă istoriei şi profesorului de istorie dificila misiune de a declanşa acţiunea de schimbare a mentalităţii şi de percepţie a sistemului real de valori. Este o misiune pe cat de importantă, pe atat de dificilă.
Intr-o epocă in care informatizarea şi computerizarea sunt atotstăpanitoare, dirijorul şi modelatorul minţii noastre - profesorul - este acela care prin arta sa ne conduce direct, incet dar sigur, cu precizie şi fermitate, cu talent şi tenacitate pe dificilul drum al inţelegerii.
Informaţia clară, bine organizată, logică, adaptată situaţiilor concrete, gandită in amănunt şi adecvată particularităţilor procesului instructiv-educativ devine elementul cheie al demersului didactic şi, in acelaşi timp, cheia inţelegerii realităţii inconjurătoare.
Pentru elevii ce se pregătesc să părăsească gimnaziul şi să bată apoi la porţile liceelor, profesorii Felicia Cristina Leşan şi Petru Nicolae Leşan vin cu o valoroasă iniţiativă să ii ajute in inţelegerea conţinuturilor profunde ale istoriei. Nicolae Iorga spunea că cei care stau la poalele muntelui n-ar trebui să radă de cei care cad de pe varfuri. Profesorii Leşan şi-au asumat riscul de a escalada varful.
Cartea, o prelucrare imbunătăţită şi actualizată a unei iniţiative mai vechi, concepută in conformitate cu noile prevederi ale programei şcolare, structurată logic, bine organizată, adecvată particularităţilor psihopedagogice ale elevilor, reprezintă un ghid extrem de util şi eficient atat in parcurgerea temelor cat şi in pregătirea testelor finale pentru absolvirea gimnaziului.
Prelucrand cu pricepere şi talent informaţia din cele trei manuale aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării care sunt folosite la clasa a VIII-a, in invăţămantul gimnazial, cartea scrisă intr-un limbaj adecvat, accesibil, cu o structură complexă, cronologie, periodizare, conţinut de idei, vocabular, explicarea de noţiuni şi termeni, teste de verificare (7 exerciţii tematice, 7 teste tematice, 20 de teste finale realizate după modelul testelor elaborate de M.E.C. pentru Testarea Naţională. Testele sunt concepute conform cu programa pentru Testarea Naţională şi criteriile de notare fiind insoţite de bareme, răspunsuri, indicaţii), se constituie intr-un indreptar util pentru elevi şi un instrument eficient pentru profesori, realizare pentru care autorii merită cu prisosinţă felicitări.

Review-uri: 0