Culegere de Matematica - Teme pentru activitati optionale, clasele V - VIII

Culegere de Matematica - Teme pentru activitati optionale, clasele V - VIII

In stoc

15.00 RON

PENTRU COMENZI DE MINIM 5 CARTI SE ACORDA DISCOUNTURI SEMNIFICATIVE, DIRECT PE FACTURA. CONTACTATI EDITURA
Ne-am propus sa elaboram o lucrare diferita de celelalte culegeri de probleme care parcurg, din abundenta, fiecare scoala a teritoriului dulcei Romanii. Dorinta de a ne recrea, prin punerea in valoare a perspicacitatii este in firea fiecarei persoane.
Destinata antrenamentului gandirii matematice al marelui public, prezenta carte contine probleme a caror rezolvare cer ingeniozitate, spirit de observatie, perspicacitate. In primul rand dorim sa ne adresam unui segment mare de pasionati de matematica, indiferent de varsta si de nivelul de pregatire si de intelegere a cititorului.
Elevii dotati cu preocupari deosebite pentru studiul matematicii trebuie sa descopere ca, dincolo de aprofundarea unor metode mai mult sau mai putin sofisticate de abordare a unor probleme, este necesara si formarea unor deprinderi de a rezolva probleme distractive si recreative, care solicita multa inventivitate si creativitate, ele se pot dezvolta si amplifica prin antrenamente speciale continue.
Speram ca multi se vor simti ispititi sa-si verifice gandirea si sa-si imbogateasca cunostintele cu ajutorul unei asemenea carti.
Ca si intr-o bibliografie de literatura, selectarea din numeroasele probleme existente a unui volum restrans e o chestiune de bun simt . Trebuie sa ne gandim in principal la gusturile elevilor, principalii utilizatori.
In acelasi timp am fost condusi de dorinta de a ridica gradul de utilitate , de a o face interesanta. Dorim ca lucrarea sa fie eficienta colegului nostru profesorul de matematica cu preocupari deosebite in desfasurarea optima a activitatilor optionale, introduse recent in planul de invatamant, ce vor avea o pondere insemnata in procesul de integrare in invatamantul european, prin a descoperi sau improspata unele mijloace nesabuite de a ilustra notiuni sub o forma accesibila si atractiva, de a depista idei folositoare pentru activitatea diferentiata cu elevi.
Suntem recunoscatori si adresam multumirile noastre domnului Prof. univ. dr. Dan Branzei si colaboratorilor pentru observatiile, sugestiile si recomandarile ce au contribuit la imbunatatirea lucrarii.

Review-uri: 0