Evaluarea Nationala 2011 - Limba si Literatura Romana pentru clasa a VIII-a

Evaluarea Nationala 2011 - Limba si Literatura Romana pentru clasa a VIII-a

In stoc

PENTRU COMENZI DE MINIM 5 CARTI SE ACORDA DISCOUNTURI SEMNIFICATIVE, DIRECT PE FACTURA. CONTACTATI EDITURA
13.00  RON
Evaluarea Naţională la limba şi literatura română va avea loc pe data de 20 IUNIE 2011. În mod firesc, vestea oricărui examen ne provoacă emoţii, mai ales când, până în acel moment, mai sunt doar câteva luni.
Cartea pe care o ţii în mână ar putea să îţi devină cel mai util instrument, cel mai căutat prieten, cel mai eficient învăţător. Depinde doar de tine!
Lucrarea are scopul principal atingerea competenţelor, vizate de Programa pentru Evaluarea Naţională, fiecăreia fiindu-i destinat un capitol special. Astfel, Capitolul I are drept obiectiv formarea competenţei de înţelegere a unui text literar sau nonliterar şi de identificare a valorilor etice şi culturale într un text, exprimându ţi impresiile şi preferinţele.
În Capitolul al II-lea, rezolvarea exerciţiilor te va ajuta să-ţi formezi competenţa de sesizare a corectitudinii şi a valorii expresive a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogăţire a vocabularului şi a categoriilor semantice studiate, a ortografiei şi a punctuaţiei, în vreme ce Capitolul al III-lea propune sarcini diverse pentru formarea competenţei de redactare a unor compuneri vizând scrierea despre un text literar sau nonliterar (rezumat, caracterizare de personaj, exprimarea unui punct de vedere privind ideile sau structura textului, articol, ştire etc.) şi a unor texte argumentative.
În sfârşit, Capitolul al IV-lea vizează evaluarea competenţelor, formate în capitolele anterioare, de receptare a mesajului scris, din textele literare şi nonliterare, şi de exprimare scrisă/ de utilizare corectă şi adecvată a limbii române în redactarea de mesaje scrise. Testele din capitolul al IV-lea au fost structurate potrivit modelului publicat pe site-ul MECI în data de 2 decembrie 2009. Prin acestea vei putea să verifici în ce măsură ai dobândit anumite capacităţi şi deprinderi, putând să revii la capitolele anterioare pentru a-ţi perfecţiona competenţele.
Răspunsurile reprezintă repere de la care tu poţi să porneşti în rezolvare, dar îţi oferă şi posibilitatea de a te autoevalua.
Indiferent de forma pe care o vei alege spre a recapitula materia claselor V-VIII ? individuală sau la clasă ? această carte îţi va fi un util şi plăcut ghid, care te va ajuta să spulberi emoţiile, fiindcă urmându-l vei putea spune: ACUM ŞTIU!

Review-uri: 0