Teste pentru concursul de limba, literatura si comunicare \"Micii alecsandristi\", Clasa a IV-a si Exercitii si probleme pentru concursul de matematica \"Euclid\", editia a XI-a, clasele III-VIII

Teste pentru concursul de limba, literatura si comunicare "Micii alecsandristi", Clasa a IV-a si Exercitii si probleme pentru concursul de matematica "Euclid", editia a XI-a, clasele III-VIII

In stoc

10.00 RON

PENTRU COMENZI DE MINIM 5 CARTI SE ACORDA DISCOUNTURI SEMNIFICATIVE, DIRECT PE FACTURA. CONTACTATI EDITURA
Concursul de matematică EUCLID a luat fiinţă în anul 2001, la iniţiativa profesorilor de matematică de la Liceul Teoretic ?Vasile Alecsandri? din Iaşi.
Denumirea acestuia provine de la numele celebrului matematician grec care a pus bazele geometriei plane şi spaţiale şi ale aritmeticii. Însemnata sa operă, Elemente, alcătuită din 13 capitole a constituit, timp de două milenii, cartea de căpătâi după care s-a predat matematica. A fost tradusă în aproximativ 300 de limbi, fiind cea mai citită carte din lume.
Euclid a adus multe contribuţii originale: a enunţat teoreme noi: teorema catetei, a înălţimii (unui triunghi dreptunghic), a concurenţei mediatoarelor unui triunghi, a reciprocei teoremei lui Pythagoras, a teoremei împărţirii cu rest (pentru numere naturale), a descompunerii în factori primi a unui număr întreg (pozitiv); i se datorează noţiunile de semidreaptă, tangentă (la o curbă), cerc mare (al unei sfere), puterea unui punct faţă de un cerc sau o sferă, ca şi denumirile de paralelogram, poliedru, prismă, tetraedru, a formulat definiţii ? cele pentru cerc şi sferă rămânând în uz. Concursul EUCLID se adresează elevilor din clasele III-VIII la Şcolile Generale din judeţul Iaşi, iar anul acesta se află la cea de a XI-a ediţie.
Organizatorii şi-au propus ca, prin acest eveniment, să stimuleze spiritul COMPETITIV al elevilor şi să le dezvolte nevoia de cunoaştere şi înţelegere.
Concursul se bucură de aprecierea participanţilor pentru probele la care au posibilitatea să între în competiţie:
- proba individuală ? oferă posibilitatea fiecărui participant de a-şi demonstra competenţele dobândite în domeniul matematicii.
- proba pe echipaje ? dezvoltă abilitatea de a lucra în echipă şi dă posibilitatea fiecărei echipe de a promova imaginea şcolii.
Elevii din clasa a IV-a cu rezultate foarte bune la concurs au posibilitatea să se înscrie la Liceul Teoretic ?Vasile Alecsandri? fără a mai susţine examenul de admitere în clasa a V-a.
Festivitatea de premiere are loc, în fiecare an, la Universitatea ?Al. I. Cuza? Iaşi.
Parteneriatul dintre Liceul Teoretic ?Vasile Alecsandri? şi Universitatea ?Al. I. Cuza? Iaşi demonstrează încă o dată aprecierea de care se bucură Liceul Teoretic ?Vasile Alecsandri? în comunitatea educaţională.

Review-uri: 0