Concursul national de matematica aplicata „Adolf Haimovici“

Concursul national de matematica aplicata „Adolf Haimovici“

In stoc

25.00 RON

PENTRU COMENZI DE MINIM 5 CARTI SE ACORDA DISCOUNTURI SEMNIFICATIVE, DIRECT PE FACTURA. CONTACTATI EDITURA
Ideile profunde au nevoie de mult răstimp de aplecare. Ideea de plecare a acestui concurs aparţine indiscutabil domnului Adolf Haimovici, care într-o dispută de idei a afirmat că elevii sunt egali chiar dacă dintr-un motiv sau altul sunt repartizaţi pe secţii diferite iar ei nu sunt apropiaţi suficient. Ideea unei forme de olimpiadă artificială pentru diverse secţii ale învăţământului îi apropie. Iaşiul a încercat aceasta într-un concurs, iniţial pe plan local, numit Adolf Haimovici. O denumire corectă, deoarece contează ideea care l-a născut şi ridicat. Din fericire, a mers bine pe plan local, pornind treptat, mai timid poate, şi alte concursuri Adolf Haimovici locale. Aşa că a apărut firească ideea de a renunţa la denumirea de concurs local pentru a deveni concurs naţional.
Printre matematicienii pasionaţi de evoluţia olimpiadelor au fost mulţi care s-au dedicat editurii Taida. Nu cred să reproşeze nimeni că aceştia colaborau în primul rând cu editura Taida, care şi-a adjudecat dreptul de a edita cartea.
Cu oarecare curaj trebuie privită evoluţia comparativă a elevilor din cadrul olimpiadelor de matematică aplicată şi a celor din cea teoretică. Este greu de spus care olimpiadă va colecta mai mulţi participanţi, ce imbolduri vor crea, ce imagini vor avea olimpiadele în rândul elevilor. În calitate de prefaţator sunt obligat să mă refer cu majuscule la sprijinul acordat acestei olimpiade aplicate de către autorii acestui volum: Nicu Miron, Timofte Cristina, Ioan Secrieru, Mihai Ispas, Gheorghe Slabu şi Radu Strugariu. Lăudabilă este decizia Facultăţii de Construcţii de Maşini de a sprijini cu toate puterile această acţiune. Se impune aici menţionarea decanului Gheorghe Nagîţ.
Vă invităm să studiaţi această pregătire pentru olimpiadele de matematică aplicată.

Review-uri: 0