12 Editii ale concursului interjudetean de matematica „Dimitrie Pompeiu“ - Editia a VIII-a

12 Editii ale concursului interjudetean de matematica „Dimitrie Pompeiu“ - Editia a VIII-a

In stoc

PENTRU COMENZI DE MINIM 5 CARTI SE ACORDA DISCOUNTURI SEMNIFICATIVE, DIRECT PE FACTURA. CONTACTATI EDITURA
12.00  RON
Prefaţă
Floare de Castan
Ne temeam cu toţii că forţele locale nu vor avea puterea, chemarea sau abnegaţia să confere şi în acest an 2011 florilor de castan de pe pietonal semnificaţii şi parfumuri tradiţionale.
Vremurile nu se arată prielnice nici oamenilor, nici castanilor şi nici florilor care vestesc primăveri prezente şi rodiri viguroase viitoare. Vremurile par prielnice doar, unor neoameni al căror suflete nu vibrează sincron cu florile.
Dar forţele botoşănene au priceput înaintea altora de prin capitale. Vremea castanilor neamului Eminescu, Enescu, Pompeiu, Iorga şi a multor altora nu a trecut, ci doar pare a fi aţipit puţin în aşteptare. Poate o floare ce îşi urmează astăzi menirile devenirilor ei, va ajunge mâine un castan al neamului. Concursurile anuale ale florilor de castan nu sunt întâmplări efemere. Ele sunt încărcate de semnificaţii adânci pentru cei care se învrednicesc a respecta castani şi a iubi florile în devenirile lor. Or fi oare puţini aceşti deţinători de semnificaţii secrete?
Deducem că nu sunt puţini. Forţele locale se alătură acum profesioniştilor care veghează muguri şi flori. Gândim că vor dori şi vor şti să lărgească cercul pricepătorilor.
Dragi muguri şi dragi flori! Respectaţi-vă menirile voastre sfinte, chiar dacă vă temeţi de vântoase şi burniţe. Încă se mai găsesc unii care să vă protejeze.
Vechi iubitor de castani, Dan Brânzei

ARGUMENT
În luna lui Cireşar, pe meleagurile Luceafărului poeziei româneşti, elevii claselor III ? XI şi-au verificat cunoştinţele, talentul, pasiunea muncii dar şi creativitatea şi originalitatea la ediţia a XII-a a Concursului interjudeţean de matematică ?Dimitrie Pompeiu?, nume de referinţă pentru şcoala românească de matematică.
Concursul este rezultatul iniţiativei Filialei Societăţii de Ştiinţe Matematice din Botoşani, iar numărul participanţilor a crescut de la an la an. La ediţia a XII-a din 11 ? 13 mai 2012, au participat 460 de elevi din judeţele: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Buzău, Constanţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Suceava, Vaslui. Concursul s-a adresat elevilor din clasele III ? XI.
Preşedintele de onoare al concursului a fost prof. univ. dr. Dan Brânzei care, din păcate, în timpul concursului a trecut în lumea luminii eterne. Pierderea este imensă şi nu ne-a rămas decât datoria de a rememora cu recunoştinţă şi smerenie amintirea Marelui Om, a profesorului ?nepereche?, a marelui geometru, a poetului, a celui mai fin cunoscător al învăţământului preuniversitar, a celui mai apropiat profesor universitar de copiii de toate vârstele şi de dascălii din învăţământul preuniversitar.
Ne-am bucurat de sprijinul domnului prof. univ. dr. Wladimir-Georges Boskoff de la Universitatea ?Ovidius? din Constanţa, preşedintele concursului căruia îi suntem recunoscători.
De asemenea, apreciem prezenţa doamnei inspector general al I.S.J. Botoşani, prof. dr. Ada Macovei, a domnului prof. Nicolae Sanda, vicepreşedintele S.S.M.R., a domnului prof. Mircea Trifu, secretar general al S.S.M.R., reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare din judeţele participante şi ai Comisiei centrale a Olimpiadei Naţionale de matematică.
Nu în ultimul rând, mulţumim domnului primar Mugurel Flutur şi domnului Mihail Ţibuleac, preşedintele Consiliului Judeţean pentru asigurarea fondului de premiere al participanţilor la concurs.
Orice concurs presupune efort, incitare a spiritului, emoţie şi nelinişte, bucuria reuşitei şi, uneori necazul neîmplinirii. Indiferent de rezultat, ?valorile?, fie elevi sau colegi au intrat în dialog, oamenii s-au cunoscut, s-au apreciat şi s-au înfiripat prietenii durabile.

Review-uri: 0