Cantecul fulgilor de nea, Editia a II-a

Cantecul fulgilor de nea, Editia a II-a

In stoc

10.00 RON

PENTRU COMENZI DE MINIM 5 CARTI SE ACORDA DISCOUNTURI SEMNIFICATIVE, DIRECT PE FACTURA. CONTACTATI EDITURA
CITESTE CATEVA PAGINI

Repertoriul didactic al disciplinei Educatie muzicala si, in genere, al tuturor iubitorilor de frumos se imbogateste cu aceasta originala carte in care intâlnesti o gama variata de poezii ”incercari de condei” ale unor elevi botosaneni, creatii populare, cântece si coruri semnate de inimosul profesor Laurentiu Palade si de sotia sa, Corina Palade, profesoara careia ii apartin, de cele mai multe ori, versurile cântecelor.
Insistam asupra faptului ca, intre autorii versurilor si ai textelor literare sunt prezente atât nume de poeti consacrati, ca: V. Alecsandri, T. Arghezi, G. Topârceanu, V. Voiculescu, I. Pilat, Gr. Vieru si a altor autori ca: Nicusor Constantinescu, Aurel Felea si Sadi Rudeanu, Petru Demetru Popescu, Corneliu Mihai, Maria Gardin, alaturi de nume de copii pe care speram sa ii gasim semnând, peste ani, volume originale sau in reviste: Atodiresei Matei, Balauca Darian, Bârsan Alex, Bargianu Daria, Benta Alexandru, Brinzei Lavinia, Buhaciuc Cosmin, Butu Alexandra, Butu Denisa, Cosoreanu Sabina, Curelariu Diana, Condurache Medeea, Costiuc Rares, Cretu Leonard, Gafita Gabriela, Gania Consuela, Grebenita Codrin, Grecu Teodosia, Kohut Karin, Leonte Adelina, Mihalache Andra, Muraru Aida, Nita Alexandru, Patrauceanu David, Petraru Bogdan, Popescu Matei, Popovici Ruxandra, Puiu Andrei, Şcladan Alexandra, Sandulachi-Babii Andreea, Tincu Diana, Tocariu Tudor, Tudose Dominique. Mai semnalam existenta, in volum, a unor versuri si melodii populare, de la obiceiurile de iarna culese de catre elevii Liceului ”Nicolae Iorga” din satele judetului Botosani.
Sub aspect tematic, cartea se prezinta, dupa cum arata si cuprinsul, ca o antologie de versuri si texte ilustrative pentru obiceiurile la români, creatii ale copiilor, poezii de iarna pentru copii, colinde pe portativ, creatii proprii, creatii culese, obiceiuri de Anul Nou, melodii de muzica usoara, asadar, o antologie dedicata anotimpului iarna si sarbatorilor specifice.
In plan muzical, ne aflam in fata unui volum de autor, iar numele acestuia este Laurentiu Palade, care s-a straduit sa invesmânteze versurile in haina minunata a limbajului muzical.
Partituri care sa contina aranjamente corale sunt putine ca numar, fiind realizate pentru cor la trei voci egale si intr-o maniera de tratare simpla a temelor, pentru a nu ridica probleme elevilor interpreti.
Nascuta in efervescenta atmosfera a scolii contemporane din partile Botosanilor, sub imperiul satisfacerii unor stringente nevoi didactice, cartea Cântecul fulgilor de nea se adreseaza mai ales elevilor si profesorilor din scolile generale si licee, parintilor si tuturor celor ce iubesc invatamântul nostru, datinile populare si traditiile religioase. O recomandam cu caldura, felicitându-i pe autori pentru entuziasmul cu care continua activitatea depusa in slujba progresului scolii preuniversitare contemporane.

Review-uri: 0